
Zvěřinový steak s chilli a cibulí
23.7.2016Ingredience receptu

2, 5 lžíce

2, 5 lžíce

4 lžičky

1 lžička

mletý, bílý; 1/4 lžičky

1 kg, libová

2 lžičky

1 ks, nakrájená na proužky

3 ks, nakrájená na proužky

2 lžíce; rostlinný

1 lžíce
Zvěřinový steak s chilli a cibulí představuje lahodnou alternativu ke steakům z jiného masa. Překvapte své přátele neobvyklou variací na oblíbený hovězí steak a připravte jim pikantní steak z divočáka s sherry.
Ve středně velké míse smíchejte hovězí vývar, sherry, sójovou omáčku, sůl a pepř. Nasolte maso a nechte jej v marinádě uležet 2 – 3 hodiny. Rozehřejte lžíci oleje ve velké pánvi na mírném plameni. Přeneste na ni steak a prozatím uchovejte marinádu. Pečte, dokud maso nezměkne a nebude dostatečně propečené – trvá to zhruba 3 až 5 minut v závislosti na velikosti kusů. Sejměte steaky z pánve a pánev očistěte.
Na téže pánvi rozehřejte zbylou lžíci oleje na mírném plameni. Přidejte proužky cibule a chilli papriček. Vařte za stálého míchání, dokud zelenina nezměkne, tj. 2 – 3 minuty. Pak cibuli a chilli sejměte z pánve a přidejte je do mísy s masem.
Rozpusťte škrob ve dvou lžících marinády. Zbytek marinády vlijte do pánve a přiveďte k varu. Pak do ní vlijte směs se škrobem a nechte na mírném plameni minutku probublávat, dokud vše nezhoustne. Vraťte do pánve maso se zeleninou a nechte krátce povařit, dokud nebude maso dostatečně pokryté omáčkou. Ihned podávejte.
Podobné články z rubriky recepty
Kontakty
- U nás je doprava od 2 500,- Kč bez poplatku
- Skladové zboží odesíláme do 5 pracovních dnů. Všechno zboží je vždy skladem v určitém počtu
- Před odesláním kontrolujeme zboží, že je v pořádku, jsme rodinný e-shop
- Garance vrácení peněz do 5 dnů