Zvěřinový steak s chilli a cibulí

Zvěřinový steak s chilli a cibulí

23.7.2016
4 porce - 450
140 min Příprava

Ingredience receptu

Hovězí vývar Hovězí vývar
2, 5 lžíce
Suché sherry Suché sherry
2, 5 lžíce
Sůl Sůl
1 lžička
Pepř Pepř
mletý, bílý; 1/4 lžičky
Zvěřina Zvěřina
1 kg, libová
Cibule Cibule
1 ks, nakrájená na proužky
Chilli paprička Chilli paprička
3 ks, nakrájená na proužky
Olej Olej
2 lžíce; rostlinný
Škrob Škrob
1 lžíce

Zvěřinový steak s chilli a cibulí představuje lahodnou alternativu ke steakům z jiného masa. Překvapte své přátele neobvyklou variací na oblíbený hovězí steak a připravte jim pikantní steak z divočáka s sherry.

Ve středně velké míse smíchejte hovězí vývar, sherry, sójovou omáčku, sůl a pepř. Nasolte maso a nechte jej v marinádě uležet 2 – 3 hodiny. Rozehřejte lžíci oleje ve velké pánvi na mírném plameni. Přeneste na ni steak a prozatím uchovejte marinádu. Pečte, dokud maso nezměkne a nebude dostatečně propečené – trvá to zhruba 3 až 5 minut v závislosti na velikosti kusů. Sejměte steaky z pánve a pánev očistěte.

 

Na téže pánvi rozehřejte zbylou lžíci oleje na mírném plameni. Přidejte proužky cibule a chilli papriček. Vařte za stálého míchání, dokud zelenina nezměkne, tj. 2 – 3 minuty. Pak cibuli a chilli sejměte z pánve a přidejte je do mísy s masem.

Rozpusťte škrob ve dvou lžících marinády. Zbytek marinády vlijte do pánve a přiveďte k varu. Pak do ní vlijte směs se škrobem a nechte na mírném plameni minutku probublávat, dokud vše nezhoustne. Vraťte do pánve maso se zeleninou a nechte krátce povařit, dokud nebude maso dostatečně pokryté omáčkou. Ihned podávejte.

Kontakty

Kontakty

09:00 - 15:00 725 888 999
obchod@chillikuchyne.cz

Newsletter

  • U nás je doprava od 2 500,- Kč bez poplatku
  • Skladové zboží odesíláme do 5 dnů. Všechno zboží je vždy skladem v určitém počtu
  • Před odesláním kontrolujeme zboží, že je v pořádku, jsme rodinný e-shop
  • Garance vrácení peněz do 5 dnů

Jen tak pro inspiraci