Mlýnek na sůl a pepř PEREA
Blomus
Chtěli byste si připravit lehkou večeři ve stylu italské restaurace? Uvařte si snadné těstoviny trenette s pestem z jalapeno papriček.
Postup
Příprava pesta:
Nasypte pokrájené jalapenos, serranos, cibuli, mandle a olivový olej do mixéru a mixujte dohladka. Osolte dle chuti.
Příprava těstovin:
Uveďte ve velkém hrnci k varu 7,5 l vody. Zatímco se vaří voda, smíchejte olivový olej a česnek na menší pánvičce a opékejte na mírném plameni, dokud česnek nezhnědne a začne vonět – asi 3 minuty. Přidejte 1 ½ hrnku pesta a nechte probublat. Až začne vařit voda na těstoviny, přidejte 2 lžíce soli. Vložte do vroucí vody trenette a vařte o 1 minutu kratší dobu, než je napsáno v návodu k přípravě. Těsně předtím, než budou těstoviny hotové, odeberte ¼ hrnku vařící vody do pánvičky s jalapeno směsí. S pomocí cedníku slijte těstoviny a přidejte je k jalapeno směsi. Promíchejte na mírném plameni po dobu 30 sekund, dokud nebudou pěkně obalené. Servírujte v předehřáté míse a ihned podávejte, nejlépe posypané trochou opražené strouhanky.