Mlýnek Oleron vanilkový
Peugeot
Zahřejte se s polévkou minestrone, která je již po staletí součástí tradiční italské kuchyně. Tato výtečná a navíc velice zdravá záležitost udělá službu jako předkrm, ale v různých obměnách i jako hlavní chod či lehká večeře. Vyzkoušejte, co po generace těší rodilé Italy za chladných zimních dnů.
Ve velkém hrnci rozehřejte olej. Přidejte cibuli, mrkev, celer, vločky z chilli papriček, rozmarýn, 1 a 1/2 lžičky soli a 1/4 lžičky pepře. Po 5 – 8 minutách, až se vám cibule bude zdát dostatečně nazlátlá, přidejte rajčata. Vařte asi minutu. Přidejte brambor, fazole a 7 hrnků vody. Přiveďte k varu a vsypte zelené fazolky. Vařte ještě 20 minut. Dochuťte solí a pepřem, česnekem a bazalkou.
Tip: Tuto tradiční verzi můžete obměnit přidáním těstovin tortellini, masových kuliček, případně kuřecího vývaru.