Thajské koření

Thajské koření

8.11.2015

Základ thajské kuchyně představují chilli papričky Prik kee noo, v doslovném překladu „mouse shit chillies“, někdy nazývané „bird pepper“. Jsou v této zemi tak oblíbené, že si je na venkově téměř každá domácnost pěstuje sama.

Vedle těchto rudých papriček jsou velmi oblíbené žluté prik leuang, extrémně ostré prik kee noo suan, tmavě zelené prik chee fah, nebo velké, světle zelené prik yuak.

Tradičním kořením je také tzv. svatá bazalka, tedy druh bazalky, který je uctíván jako svatý. Co ale kromě Prik kee noo nikdy nesmí chybět na prostřeném stole, je rybí omáčka.

Thajská kuchyně je nejen vynikající, ale ocení ji také kuchaři, kteří rádi používají malé množství varných nádob – při přípravě pikantního exotického pokrmu si bohatě si vystačíte s wok pánví.

Kontakty

Kontakty

09:00 - 16:00 725 888 999
obchod@chillikuchyne.cz

Newsletter

  • U nás je doprava od 2 500,- Kč bez poplatku
  • Skladové zboží odesíláme do 5 dnů. Všechno zboží je vždy skladem v určitém počtu
  • Před odesláním kontrolujeme zboží, že je v pořádku, jsme rodinný e-shop
  • Garance vrácení peněz do 5 dnů

Jen tak pro inspiraci