
Thajské kořeněné bazalkové kuře – recept zdarma
8.11.2015Ingredience receptu

600 g

8 stroužků

1 ks

4 čajové lžíce

4 čajové lžíce

2 lžíce

2 lžíce
Pad kra pao gai
Thajská kuchyně je nejen vynikající, ale ocení ji také kuchaři, kteří rádi používají malé množství varných nádob – při přípravě pikantního exotického pokrmu si bohatě si vystačíte s jednou wok pánví. Její základ představují chilli papričky Prik kee noo. Jsou v této zemi tak oblíbené, že si je na venkově téměř každá domácnost pěstuje sama. A nyní už pojďme ochutnat jeden z nejoblíbenějších thajských receptů, thajské kořeněné bazalkové kuře.
Postup:
Kuřecí maso nakrájíme na malé kousky. Opláchneme a oloupeme česnek a chilli papričky a na jemno je nasekáme. Na rozehřátou wok pánev nalijeme zhruba lžíci oleje. Po chvíli přidáme chilli papričky a česnek a zhruba půl minuty restujeme, aby začala směs vonět. Na pánev přisypeme kousky masa a mícháme. Když je již maso křehké a tedy dobře tepelně upravené, přidáme ústřicovou omáčku, cukr, světlou i tmavou sójovou omáčku. Za stálého míchání smažíme ještě asi půl minuty. Na pánev přihodíme hrst bazalky a ihned sundáme pánev z vařiče, aby si bazalka zachovala své aroma.
Tip:
Tradičně se tento pokrm podává se smaženým vejcem a rýží.
Podobné články z rubriky recepty
Kontakty
- U nás je doprava od 2 500,- Kč bez poplatku
- Skladové zboží odesíláme do 5 pracovních dnů. Všechno zboží je vždy skladem v určitém počtu
- Před odesláním kontrolujeme zboží, že je v pořádku, jsme rodinný e-shop
- Garance vrácení peněz do 5 dnů
Jen tak pro inspiraci







