Thajské kořeněné bazalkové kuře – recept zdarma

Thajské kořeněné bazalkové kuře – recept zdarma

8.11.2015
4 porce - 249,-
30 - 60 min Příprava

Ingredience receptu

Pad kra pao gai

Thajská kuchyně je nejen vynikající, ale ocení ji také kuchaři, kteří rádi používají malé množství varných nádob – při přípravě pikantního exotického pokrmu si bohatě si vystačíte s jednou wok pánví. Její základ představují chilli papričky Prik kee noo. Jsou v této zemi tak oblíbené, že si je na venkově téměř každá domácnost pěstuje sama. A nyní už pojďme ochutnat jeden z nejoblíbenějších thajských receptů, thajské kořeněné bazalkové kuře.

Postup:
Kuřecí maso nakrájíme na malé kousky. Opláchneme a oloupeme česnek a chilli papričky a na jemno je nasekáme. Na rozehřátou wok pánev nalijeme zhruba lžíci oleje. Po chvíli přidáme chilli papričky a česnek a zhruba půl minuty restujeme, aby začala směs vonět. Na pánev přisypeme kousky masa a mícháme. Když je již maso křehké a tedy dobře tepelně upravené, přidáme ústřicovou omáčku, cukr, světlou i tmavou sójovou omáčku. Za stálého míchání smažíme ještě asi půl minuty. Na pánev přihodíme hrst bazalky a ihned sundáme pánev z vařiče, aby si bazalka zachovala své aroma.

Tip:
Tradičně se tento pokrm podává se smaženým vejcem a rýží.

Kontakty

Kontakty

09:00 - 15:00 725 888 999
obchod@chillikuchyne.cz

Newsletter

  • U nás je doprava od 2 500,- Kč bez poplatku
  • Skladové zboží odesíláme do 5 pracovních dnů. Všechno zboží je vždy skladem v určitém počtu
  • Před odesláním kontrolujeme zboží, že je v pořádku, jsme rodinný e-shop
  • Garance vrácení peněz do 5 dnů

Jen tak pro inspiraci