Thajská rybí polévka podle François Bujona

Thajská rybí polévka podle François Bujona

6.8.2016
4 - 6 porce - orientačně pro 4 - 6 porcí 350
60 min Příprava

Ingredience receptu

Olej Olej
dle potřeby
Česnek Česnek
2 stroužky; prolisovaný
Papričky piri piri Papričky piri piri
3 ks; nasekané a zbavené semínek
Galangal Galangal
dle chuti
Zázvor Zázvor
8 cm; nastrouhaný
Kokosové mléko Kokosové mléko
1 - 2 plechovky
Limetková šťáva Limetková šťáva
ze 2 - 3 limetek
Krevety Krevety
množství dle chuti; loupané
Koriandr nať Koriandr nať
dle chuti k podávání

Chtělo by to něco ostřejšího? Potřebujete se zahřát a pohladit po duši? Okořeňte si volné dny pikantní polévkou podle šéfkuchaře François Bujona. Thajská rybí polévka s papričkami piri piri vás překvapí lahodnými tóny limetkové šťávy a příjemným řízem chilli papriček a curry.

Najemno nasekanou cibulku orestujeme na oleji. Přidáme dva stroužky prolisovaného česneku, dvě stébla lehce podrcené citrónové trávy, pět natrhaných limetkových listů, očištěné a nakrájené chilli papričky zbavené semínek a 2 lžíce rybí omáčky. Vše krátce orestujeme, přisypeme lžíci hnědého cukru, podlijeme rybím vývarem a vaříme na mírném plameni.

Necháme krátce probublat a přidáme šťávu z nastrouhaného zázvoru a galangalu. Směs podlijeme jednou až dvěma plechovkami kokosového mléka. Přidáme hrachové lusky, mungo klíčky, dvě lžíce žluté curry pasty a lehce povaříme. Ke konci varu dochutíme šťávou ze dvou až tří limetek a přisypeme špenátové listy a thajskou bazalku. Nakonec přidáme na kousky nakrájené rybí maso a vyloupané krevety a ještě několik minut povaříme. Dle chuti dosolíme.

Polévku podáváme posypanou čerstvým nasekaným koriandrem.

S čím jsme dnes vařili

Kontakty

Kontakty

09:00 - 15:00 725 888 999
obchod@chillikuchyne.cz

Newsletter

  • U nás je doprava od 2 500,- Kč bez poplatku
  • Skladové zboží odesíláme do 5 pracovních dnů. Všechno zboží je vždy skladem v určitém počtu
  • Před odesláním kontrolujeme zboží, že je v pořádku, jsme rodinný e-shop
  • Garance vrácení peněz do 5 dnů

Jen tak pro inspiraci