
Thajská rybí polévka podle François Bujona
6.8.2016Ingredience receptu

1 ks

dle potřeby

2 stroužky; prolisovaný

3 ks; nasekané a zbavené semínek

1, 5 l

dle chuti

1 lžíce

velká hrst

8 cm; nastrouhaný

velká hrst

1 - 2 plechovky

2 lžíce

velká hrst

ze 2 - 3 limetek

2 lžíce

velká hrst

3 ks

množství dle chuti; loupané

dle chuti k podávání
Chtělo by to něco ostřejšího? Potřebujete se zahřát a pohladit po duši? Okořeňte si volné dny pikantní polévkou podle šéfkuchaře François Bujona. Thajská rybí polévka s papričkami piri piri vás překvapí lahodnými tóny limetkové šťávy a příjemným řízem chilli papriček a curry.
Najemno nasekanou cibulku orestujeme na oleji. Přidáme dva stroužky prolisovaného česneku, dvě stébla lehce podrcené citrónové trávy, pět natrhaných limetkových listů, očištěné a nakrájené chilli papričky zbavené semínek a 2 lžíce rybí omáčky. Vše krátce orestujeme, přisypeme lžíci hnědého cukru, podlijeme rybím vývarem a vaříme na mírném plameni.
Necháme krátce probublat a přidáme šťávu z nastrouhaného zázvoru a galangalu. Směs podlijeme jednou až dvěma plechovkami kokosového mléka. Přidáme hrachové lusky, mungo klíčky, dvě lžíce žluté curry pasty a lehce povaříme. Ke konci varu dochutíme šťávou ze dvou až tří limetek a přisypeme špenátové listy a thajskou bazalku. Nakonec přidáme na kousky nakrájené rybí maso a vyloupané krevety a ještě několik minut povaříme. Dle chuti dosolíme.
Polévku podáváme posypanou čerstvým nasekaným koriandrem.
S čím jsme dnes vařili
Podobné články z rubriky polévky
Kontakty
- U nás je doprava od 2 500,- Kč bez poplatku
- Skladové zboží odesíláme do 5 pracovních dnů. Všechno zboží je vždy skladem v určitém počtu
- Před odesláním kontrolujeme zboží, že je v pořádku, jsme rodinný e-shop
- Garance vrácení peněz do 5 dnů