
Sýrové brambory z holandské trouby
21.4.2016Ingredience receptu

dle velikosti vašeho kotlíku

dle velikosti vašeho kotlíku

dle velikosti vašeho kotlíku

dle velikosti vašeho kotlíku

dle chuti

dle chuti

dle chuti
Ač se může název zdát poněkud podezřelý, opravdu se jedná o pokrm z ohně. Holandská trouba je slavný severoamerický „kotlík“, hrnec, který lze umístit nad oheň, s plochým dnem. Dobrotu jménem sýrové brambory z holandské trouby si ale bez potíží připravíte také doma na sporáku.
Nakrájejte brambory a slaninu na plátky a cibuli na kolečka. Slaninu rozpalte v hrnci/kotlíku a opékejte do zlatova.
Pak kousky slaniny vyjměte a tuk ponechte na dně nádoby. Přidejte brambory a posypte je solí a pepřem. Pak na ně narovnejte cibuli a slaninu. Tu posypejte chilli kořením. Takto rovnejte vrstvy jednu na druhou, dokud nespotřebujete připravené suroviny.
Ponechte na ohni zhruba 45 minut, dokud nebudou brambory měkké.
Dobrou chuť!
Tip: Pokud na svých výletech najdete medvědí česnek, nakrájejte jeho listy na úzké nudličky a hotový pokrm s ním posypte. Bylinky mu dodají svěží chuť. Pozor na záměnu s konvalinkou!
S čím jsme dnes vařili
Podobné články z rubriky jídlo s chilli pro začátečníky i pro labužníky
Kontakty
- U nás je doprava od 2 500,- Kč bez poplatku
- Skladové zboží odesíláme do 5 pracovních dnů. Všechno zboží je vždy skladem v určitém počtu
- Před odesláním kontrolujeme zboží, že je v pořádku, jsme rodinný e-shop
- Garance vrácení peněz do 5 dnů
Jen tak pro inspiraci







