Sýrové brambory z holandské trouby

Sýrové brambory z holandské trouby

21.4.2016
závisí na velikosti kotlíku (4 - 8) porce - závisí na velikosti kotlíku
50 min Příprava

Ingredience receptu

Brambory Brambory
dle velikosti vašeho kotlíku
Anglická slanina Anglická slanina
dle velikosti vašeho kotlíku
Sýr cheddar Sýr cheddar
dle velikosti vašeho kotlíku
Cibule Cibule
dle velikosti vašeho kotlíku
Sůl Sůl
dle chuti
Pepř Pepř
dle chuti

Ač se může název zdát poněkud podezřelý, opravdu se jedná o pokrm z ohně. Holandská trouba je slavný severoamerický „kotlík“, hrnec, který lze umístit nad oheň, s plochým dnem. Dobrotu jménem sýrové brambory z holandské trouby si ale bez potíží připravíte také doma na sporáku.

Nakrájejte brambory a slaninu na plátky a cibuli na kolečka. Slaninu rozpalte v hrnci/kotlíku a opékejte do zlatova.

Pak kousky slaniny vyjměte a tuk ponechte na dně nádoby. Přidejte brambory a posypte je solí a pepřem. Pak na ně narovnejte cibuli a slaninu. Tu posypejte chilli kořením. Takto rovnejte vrstvy jednu na druhou, dokud nespotřebujete připravené suroviny.

Ponechte na ohni zhruba 45 minut, dokud nebudou brambory měkké.

Dobrou chuť!

Tip: Pokud na svých výletech najdete medvědí česnek, nakrájejte jeho listy na úzké nudličky a hotový pokrm s ním posypte. Bylinky mu dodají svěží chuť. Pozor na záměnu s konvalinkou!

S čím jsme dnes vařili

Kontakty

Kontakty

09:00 - 17:00 725 888 999
obchod@chillikuchyne.cz

Newsletter

  • U nás je doprava od 2 500,- Kč bez poplatku
  • Skladové zboží odesíláme do 24 hod od objednání
  • Před odesláním kontrolujeme zboží, že je v pořádku
  • Garance vrácení peněz do 48 hodin

Jen tak pro inspiraci