Mlýnek Oleron vanilkový
Peugeot
Přichystejte si lehkou a zdravou večeři. Ochutnejte kombinaci chedaru, pikantních jalapeňos a křupavé zeleniny. Salát s quesadillou a chedarem, okořeněný chilli papričkou, se zavděčí vegetariánům i milovníkům pikantní kuchyně.
Příprava:
Přichystejte zálivku. Smíchejte 1/4 hrnku dijonské zálivky, 2 lžíce nasekaného čerstvého koriandru a 1 lžíci čerstvé citrónové šťávy. Uložte do chladu.
Připravte quesadilly. Slijte fazole a lžíci tekutiny z plechovky si dejte stranou. Tu pak smíchejte s 1/2 hrnku fazolí a rozmačkejte vidličkou. Zbylé fazole uchovejte. Fazolovou směs rozprostřete na čtyři tortilly. Na každou ještě nasypte 1/4 strouhaného sýru a lžíci jalapenos. Celou směs přikryjte zbylými tortillami.
Rozehřejte na nepřilnavé pánvi olej a opékejte tortillu do zlatohněda. Sejměte tortilly z pánve a nakrájejte je na čtyři kousky.
Smíchejte ledový salát se zálivkou a rozdělte tuto směs na čtyři talíře. Každou porci ozdobte trochou rajčátek, zbylými fazolemi, nasekanou cibulí. Podávejte s porcí salsy, lžící zakysané smetany a čtyřmi kousky quesadilly.
PS.:
Recept na luxusní dijonskou zálivku najdete na chillikuchyne.cz nebo pod hypertextovým odkazem v textu. 😉