Mlýnek na sůl a pepř PEREA
Blomus
Rozehřejte troubu na 200°C. Na mírném plameni rozpalte olej ve středně velké pánvi.
Připravte si sýrovou náplň: Nejprve osmahněte dozlatova cibulku. Pak přidejte na cca 30 sekund česnek (pozor, ať nezhořkne!). Odstavte pánev ze sporáku a vmíchejte smetanový sýr a worcester. Dle chuti osolte a opepřete.
Kuřecí prsa horizontálně nařízněte tak, aby na jedné straně zůstala spojená (jako kniha). Maso zvenku i zevnitř lehce osolte, opepřete a naplňte sýrovou nádivkou. Nakonec každou porci zabalte do tří slaninových plátků.
K pečení můžete použít buď speciální plech s integrovanou grilovací mřížkou, anebo umístěte plech těsně pod mřížku ve vaší troubě. Kuřecí prsa na ni uložte slaninovými „švy“ dospod. Pečte zhruba 35 minut. Poté můžete na okamžik zvýšit teplotu v troubě a zapéct svrchní stranu slaniny do křupava.
Plněná kuřecí prsa ve slaninovém župánku ozdobte čerstvou pažitkou a podávejte s opečenými bramborami a bohatou porcí kantonské švestkové omáčky.