Pikantní kuřecí kung pao – recept zdarma

Pikantní kuřecí kung pao – recept zdarma

17.12.2015
4 porce - 200
45 - 60 min Příprava

Ingredience receptu

Kung Pao je klasickým jídlem čínské kuchyně a lze jej ozvláštnit mnoha způsoby. My jsme se rozhodli tuto pochoutku udělat trochu pikantnější. Rozehřejte se i vy. 🙂

 

Postup

Kuřecí prsní řízky nakrájíme na proužky. Připravíme marinádu na maso – v míse smícháme půl lžíce tmavé sojové omáčky, 1 lžíci světlé sojové omáčky 2 lžíce rýžového vína, 1 lžíci škrobové moučky, špetku soli a vodu.

Proužky kuřecího masa naložíme do marinády a necháme cca půl hodiny marinovat v lednici.

Chilli papričky nasekáme na větší kousky a přidáme pepř a mleté chilli koření. Na pánvi opražíme arašídy. Jarní cibulku nasekáme na kousky dlouhé cca 1 cm. Zázvor nakrájíme na delší proužky. Česnek nakrájíme na plátky.

Připravíme zálivku na maso – přidáme 2 lžíce světlé a 5 lžic tmavé sojové omáčky, půl lžíce octa, lžící sezamového oleje, lžíci škrobu, trochu vody a půl lžičky cukru. Vše smícháme.

V pánvi wok rozpálíme olej a přidáme marinované maso. Smažíme, dokud maso nezíská světlou krustu. Maso vyndáme z pánve a slijeme přebytečný olej.

Na zbytek oleje přidáme  nejprve směs chilli a pepře, tím se olej stane pikantním. Dále přidáme připravenou směs zázvoru, česneku, jarní cibulky, vrátíme kuřecí proužky a 1-2 minuty smažíme, aby směs změkla.

Nakonec přidáme opražené arašídy a promícháme. Podáváme s rýží. Dobrou chuť!

S čím jsme dnes vařili

Kontakty

Kontakty

09:00 - 15:00 725 888 999
obchod@chillikuchyne.cz

Newsletter

  • U nás je doprava od 2 500,- Kč bez poplatku
  • Skladové zboží odesíláme do 5 pracovních dnů. Všechno zboží je vždy skladem v určitém počtu
  • Před odesláním kontrolujeme zboží, že je v pořádku, jsme rodinný e-shop
  • Garance vrácení peněz do 5 dnů

Jen tak pro inspiraci