
Pikantní kuřecí kung pao – recept zdarma
17.12.2015Ingredience receptu

400 g

3 ks

5 - 8 plátků

3 - 5 stroužků

100 g

2 lžíce

tmavá a světlá

3 ks
Kung Pao je klasickým jídlem čínské kuchyně a lze jej ozvláštnit mnoha způsoby. My jsme se rozhodli tuto pochoutku udělat trochu pikantnější. Rozehřejte se i vy. 🙂
Postup
Kuřecí prsní řízky nakrájíme na proužky. Připravíme marinádu na maso – v míse smícháme půl lžíce tmavé sojové omáčky, 1 lžíci světlé sojové omáčky 2 lžíce rýžového vína, 1 lžíci škrobové moučky, špetku soli a vodu.
Proužky kuřecího masa naložíme do marinády a necháme cca půl hodiny marinovat v lednici.
Chilli papričky nasekáme na větší kousky a přidáme pepř a mleté chilli koření. Na pánvi opražíme arašídy. Jarní cibulku nasekáme na kousky dlouhé cca 1 cm. Zázvor nakrájíme na delší proužky. Česnek nakrájíme na plátky.
Připravíme zálivku na maso – přidáme 2 lžíce světlé a 5 lžic tmavé sojové omáčky, půl lžíce octa, lžící sezamového oleje, lžíci škrobu, trochu vody a půl lžičky cukru. Vše smícháme.
V pánvi wok rozpálíme olej a přidáme marinované maso. Smažíme, dokud maso nezíská světlou krustu. Maso vyndáme z pánve a slijeme přebytečný olej.
Na zbytek oleje přidáme nejprve směs chilli a pepře, tím se olej stane pikantním. Dále přidáme připravenou směs zázvoru, česneku, jarní cibulky, vrátíme kuřecí proužky a 1-2 minuty smažíme, aby směs změkla.
Nakonec přidáme opražené arašídy a promícháme. Podáváme s rýží. Dobrou chuť!
S čím jsme dnes vařili
Podobné články z rubriky recepty
Kontakty
- U nás je doprava od 2 500,- Kč bez poplatku
- Skladové zboží odesíláme do 5 pracovních dnů. Všechno zboží je vždy skladem v určitém počtu
- Před odesláním kontrolujeme zboží, že je v pořádku, jsme rodinný e-shop
- Garance vrácení peněz do 5 dnů