Petrovy kuchařské začátky, aneb každý někdy pekl podrážku

Petrovy kuchařské začátky, aneb každý někdy pekl podrážku

8.11.2015

Vařit mě učila babička, když mi bylo tak čtrnáct. Říkávala, že alespoň jeden z jejích vnuků musí být schopen postarat se o sourozence, kdyby se jí něco přihodilo.

První oběd, který jsem kdy v životě chystal, byla roštěná. Měl jsem ji rád a chtěl jsem babičku překvapit. Nevěděl jsem však, že hovězí maso se nesmí před tepelnou úpravou solit, a tak jsem místo křehounké roštěné babičce naservíroval kus něčeho, co chutnalo trochu jako podrážka. Ještě dnes obdivuju babiččinu laskavost. Namísto kritiky žmoulala v téměř bezzubých dásních tu podešev a pronesla něco jako „no, maso je trochu tužší, ale pořád je to k jídlu“. Inu, každý někdy pekl podrážku.

Ačkoli tato dobrá duše již dávno není mezi námi, vařit se učím stále. Díky podobnými pokusům a omylům se vaření stalo mým koníčkem a dnes již vařím s pomocí Jamieho receptů. Obdivuju totiž rychlost, s jakou je schopen připravit chutná originální jídla. To víte, jako lékař se během dne nezastavím, ale na kuře Piri Piri a podobné pecky si udělám čas vždy.

Navíc mě naučil jednu podstatnou věc, kterou ocení především slečny a dámy – jak neudělat během přípravy večeře v kuchyni nepořádek. Stejně jako Jamie si potrpím na kvalitní vybavení kuchyně, obzvláště pánve a dobré nože. Ale o tom zas příště.

Tak ahoj,
Petr S. 🙂

Kontakty

Kontakty

09:00 - 15:00 725 888 999
obchod@chillikuchyne.cz

Newsletter

  • U nás je doprava od 2 500,- Kč bez poplatku
  • Skladové zboží odesíláme do 5 pracovních dnů. Všechno zboží je vždy skladem v určitém počtu
  • Před odesláním kontrolujeme zboží, že je v pořádku, jsme rodinný e-shop
  • Garance vrácení peněz do 5 dnů

Jen tak pro inspiraci