Peperonata – zeleninová omáčka s chutí chilli – recept zdarma

Peperonata – zeleninová omáčka s chutí chilli – recept zdarma

2.12.2015
4 porce - 70
15 min Příprava

Ingredience receptu

Chcete se naučit uvařit přílohu, který se skvěle hodí k těstovinám, masu, rybám i dalším jídlům a je přímo esencí zdravé středomořské kuchyně? Zkuste omáčku peperonata.

Postup:
Cibuli najemno nakrájíme, česnek nadrtíme. Červené papriky a chilli papričky nakrájíme na malé kostičky. Rajčata spaříme, oloupeme, rozkrojíme a odstraníme vnitřní část a nakrájíme.

V hrnci rozehřejeme olivový olej, přidáme cibuli, česnek, chilli papričky a bobkový list. Přidáme červenou papriku, sůl a pepř a dusíme, dokud cibule nezesklovatí. Rajčata smícháme s rajčatovým protlakem, přidáme ke směsi a dusíme pod pokličkou asi 30 minut. Hotovou směs dochutíme bylinkami, například tymiánem nebo bazalkou.

Peperonatu lze použít jako studenou přílohu k těstovinám, rybám a dalším jídlům, stejně jako přísadu například do polévek.

S čím jsme dnes vařili

Kontakty

Kontakty

09:00 - 15:00 725 888 999
obchod@chillikuchyne.cz

Newsletter

  • U nás je doprava od 2 500,- Kč bez poplatku
  • Skladové zboží odesíláme do 5 pracovních dnů. Všechno zboží je vždy skladem v určitém počtu
  • Před odesláním kontrolujeme zboží, že je v pořádku, jsme rodinný e-shop
  • Garance vrácení peněz do 5 dnů

Jen tak pro inspiraci