Pečený vepřový bůček s pikantní medovou krustou

Pečený vepřový bůček s pikantní medovou krustou

14.8.2016
6 porce - 180
220 min Příprava

Ingredience receptu

Olej Olej
2 lžičky
Pepř Pepř
1 lžička; čerstvě nadrcený
Med Med
2 - 3 lžíce
Kmín Kmín
2 lžičky; mletý
Chilli paprička Chilli paprička
1 ks; nadrcená

Na dobré věci je třeba si počkat. I tak by se dal uvést recept na výtečný pomalu pečený vepřový bůček, jehož příprava zabere něco přes tři hodiny, ale výsledek stojí za to. Odměňte se po dobře vykonané práci křehkým rozpadajícím se masem s křupavou medovou krustou.

  1. Rozehřejte troubu na 180 °C. Položte bůček na lehce vymazaný pekáč kůží nahoru. Posypte nadrceným pepřem a lehce osolte. Vložte pekáč do trouby a pečte hodinu. Poté maso lehce podlijte a za občasného podlévání pečte další hodinu a půl.

  2. Do pekáče přisypte nakrájenou cibuli. Smíchejte med s chilli a kmínem a směsí přelijte maso. Zvyšte teplotu v troubě na cca 200 °C. Za občasného podlévání pečte dalších 30 – 40 minut, až medová směs na mase zkaramelizuje. Je-li bůček dostatečně propečený, křehký a voňavý, vyjměte pekáč z trouby a nechte maso ještě 10 – 15 minut odpočívat.
  3. Ke šťávě z pekáče přidejte dvě lžíce vody. Osolte ji a opepřete podle vlastní chuti. Nakrájejte maso a podávejte jej přelité touto omáčkou, s chlebem, topinkou či šťouchanými brambory.

S čím jsme dnes vařili

Kontakty

Kontakty

09:00 - 15:00 725 888 999
obchod@chillikuchyne.cz

Newsletter

  • U nás je doprava od 2 500,- Kč bez poplatku
  • Skladové zboží odesíláme do 5 pracovních dnů. Všechno zboží je vždy skladem v určitém počtu
  • Před odesláním kontrolujeme zboží, že je v pořádku, jsme rodinný e-shop
  • Garance vrácení peněz do 5 dnů

Jen tak pro inspiraci