
Pečená jehněčí kýta s chilli marinádou
6.10.2016Ingredience receptu

1/4 hrnku

3 ks; zbavené semínek

3 ks; zbavené semínek

3 lžíce; nasekaný

4 ks

1/4 lžičky; mletý

1 1/2 lžičky; sušený

špetka; mletý

lžíce; sušené

1/2 lžičky; celý

1 lžička; celé

1 ks

1/4 hrnku

2 1/2 lžíce

1 hrnek (pro přípravu omáčky)
Baví vás vařit? Chcete okořenit každodenní stereotyp něčím neobvyklým?
Vyzkoušejte recept na křehké jehněčí maso s papričkami chipotle. Pečená jehněčí kýta s chilli marinádou je skvělým způsobem, jak pohostit přátele v sychravých podzimních dnech. Určitě budete souhlasit, že nezklame ani jako slavnostní pokrm.
Postup
Omyjte a osušte maso. Odřežte veškerý tuk a odložte jej stranou.
Připravte si marinádu z papriček chipotle: Vložte všechny suroviny pro přípravu marinády (tabasco, ocet, chilli papričky, česnek, bobkový list, kmín, tymián, hřebíček, oregáno, pepř, nové koření, skořice, sezamová semínka, sůl) do mixéru a mixujte do hladké konzistence. 1/2 hrnku uložte stranou a zbývající marinádou potřete jehněčí. Uložte jej do lednice a nechte přes noc marinovat.
Druhý den rozehřejte troubu na 190 – 200 °C. Umístěte kýtu na rošt a pod něj položte plech. Pečte 3 – 3, 5 hodiny. Vyjměte maso z trouby a nechte 15 – 30 minut odpočívat. Poté nakrájejte. Šťávu, která se pečením uvolnila, si ponechte pro přípravu omáčky.
Připravte omáčku k masu: Na pánvi rozehřejte 1/4 hrnku vyškvařeného tuku z masa a přidejte 1/2 hrnku marinády. Ohřívejte zhruba 2 minuty. Vlijte hrnek jehněčího vývaru a povařte 3 – 5 minut. Dosolte dle chuti.
Maso podávejte přelité omáčkou.
S čím jsme dnes vařili
Podobné články z rubriky recepty
Kontakty
- U nás je doprava od 2 500,- Kč bez poplatku
- Skladové zboží odesíláme do 5 pracovních dnů. Všechno zboží je vždy skladem v určitém počtu
- Před odesláním kontrolujeme zboží, že je v pořádku, jsme rodinný e-shop
- Garance vrácení peněz do 5 dnů
Jen tak pro inspiraci







