
Pečená hovězí žebra – recept zdarma
30.11.2015Ingredience receptu

1,75 kg

4 stroužky

0,5 l

2 ks

1 lžíce

30 g

40 g

1 ks

1 ks

2 lžíce

1 ks

4 větvičky
Příprava marinády: Česnek nakrájíme na plátky, přidáme tymián, sůl, olivový olej a pepř. Do marinády naložíme hovězí žebra a necháme několik hodin odležet v ledničce.
V hlubší pánvi pomalu pečeme žebra ze všech stran. Opečená žebra vložíme do pekáče a do trouby.
Nakrájíme cibuli, celer a mrkev na kostky. Ve štávě, kterou pustila žebra, zeleninu orestujeme, až lehce zhnědne. Přidáme nakrájené rajče, česnek a tymián z marinování žeber. Zalijeme červeným vínem a hovězím vývarem. Vše krátce povaříme a omáčkou zalijeme žebra v pekáči. Přikryjeme poklicí nebo hliníkovou folií.
Zakrytý pekáč vložíme do trouby předehřáté na 110 °C a necháme pomalu dusit 10-11 hodin.
Upečená žebra vyndáme a š’távu přecedíme přes hrubé síto, zbytky zeleniny protlačíme přes síto. Přidáme med, nakrájené chilli papričky a máslo. Můžeme servírovat.
S čím jsme dnes vařili
Podobné články z rubriky recepty
Kontakty
- U nás je doprava od 2 500,- Kč bez poplatku
- Skladové zboží odesíláme do 5 pracovních dnů. Všechno zboží je vždy skladem v určitém počtu
- Před odesláním kontrolujeme zboží, že je v pořádku, jsme rodinný e-shop
- Garance vrácení peněz do 5 dnů