Odšťavňovač na citrón CALLISTA
Blomus
Zažijte oheň v kuchyni a rozpalte svou večeři pořádnou dávkou chilli. Ohnivé kuře na žampionech s ďábelskou Bhut Jolokia vás nejen zahřeje, ale také potěší.
Postup:
Aby změkla, namočte sušenou chilli papričku alespoň na půl hodiny do vroucí vody a přikryjte ji. Pak ji vyjměte, zbavte ji stopky a semínek a nakrájejte na malé kousky. Vodu, ve které byla paprička namočená, uchovejte.
Na velké pánvi rozehřejte dvě lžíce oleje. Přidejte cibuli, česnek, zázvor, chilli papričku a vodu, kterou jste použili k její rehydrataci. Nechte 10 minut probublávat na mírném plameni, než zelenina změkne. Nechte vychladnout a pak umixujte dohladka v mixéru.
Rozehřejte na pánvi další lžíci oleje a přidejte kurkumu, kmín, koriandr, garam masalu, papriku, citrónovou šťávu a rajčatový protlak. Na mírném plameni nechte za stálého míchání povařit zhruba 10 minut. Přidejte vodu nebo vývar a vařte, dokud nebude omáčka hustá a hladká.
Přidejte rozmixovanou zeleninu a povařte.
Mezitím na jiné pánvi orestujte kousky kuřete a následně celé žampióny do hněda. Přidejte je k omáčce.
Podávejte s rýží.