Ohnivé kuře na žampiónech

Ohnivé kuře na žampiónech

7.4.2016
6 porce - 190
70 min Příprava

Ingredience receptu

Olej Olej
několik lžic
Cibule Cibule
3 ks, nasekané nahrubo
Česnek Česnek
4 stroužky
Zázvor Zázvor
1 cm, nasekaný nahrubo
Kurkuma Kurkuma
1 lžička
Kmín Kmín
2 lžičky
Koriandr Koriandr
1 lžička
Garam masala Garam masala
2 lžičky
Sůl Sůl
1/2 lžičky
Voda Voda
2 hrnky

Zažijte oheň v kuchyni a rozpalte svou večeři pořádnou dávkou chilli. Ohnivé kuře na žampionech s ďábelskou Bhut Jolokia vás nejen zahřeje, ale také potěší.

Postup:

Aby změkla, namočte sušenou chilli papričku alespoň na půl hodiny do vroucí vody a přikryjte ji. Pak ji vyjměte, zbavte ji stopky a semínek a nakrájejte na malé kousky. Vodu, ve které byla paprička namočená, uchovejte.

Na velké pánvi rozehřejte dvě lžíce oleje. Přidejte cibuli, česnek, zázvor, chilli papričku a vodu, kterou jste použili k její rehydrataci. Nechte 10 minut probublávat na mírném plameni, než zelenina změkne. Nechte vychladnout a pak umixujte dohladka v mixéru.

Rozehřejte na pánvi další lžíci oleje a přidejte kurkumu, kmín, koriandr, garam masalu, papriku, citrónovou šťávu a rajčatový protlak. Na mírném plameni nechte za stálého míchání povařit zhruba 10 minut. Přidejte vodu nebo vývar a vařte, dokud nebude omáčka hustá a hladká.

Přidejte rozmixovanou zeleninu a povařte.

Mezitím na jiné pánvi orestujte kousky kuřete a následně celé žampióny do hněda. Přidejte je k omáčce.

Podávejte s rýží.

S čím jsme dnes vařili

Kontakty

Kontakty

09:00 - 17:00 725 888 999
obchod@chillikuchyne.cz

Newsletter

  • U nás je doprava od 2 500,- Kč bez poplatku
  • Skladové zboží odesíláme do 24 hod od objednání
  • Před odesláním kontrolujeme zboží, že je v pořádku
  • Garance vrácení peněz do 48 hodin

Jen tak pro inspiraci