Boston-shaker LOUNGE
Blomus
Co třeba netradičním koktejlem, který si doma zvládne připravit každý? Pravda, surovinami se musíte trochu předzásobit, ale výsledek je skvělý. Nechte se unést exotickou chutí kokosu, ananasu a chilli papriček! Oheň z prérie s peruánským piscem rozproudí krev v žilách i za podzimních plískanic.
Postup:
Nejprve si připravíme thajský syrup: vložte nakrájené, semínek zbavené chilli papričky na pánev a přidejte vodu a cukr. Na mírném plameni za stálého míchání přiveďte k varu. Jakmile voda začne vařit, zmírněte plamen a přidejte kousky ananasu. Nechte směs táhnout zhruba 10 minut. Vyjměte chilli papričky a nechte probublávat ještě 50 minut. Tento syrup vydrží v chladničce zhruba týden.
A teď už je čas pro přípravu koktejlu. Naplňte shaker ledem a přilijte pisco, limetkovou šťávu, ananasový džus, malibu a váš domácí syrup z ananasu, cukru a chilli. Důkladně protřepejte alespoň po dobu 15 sekund.
Nalijte do vychlazených sklenic naplněných ledem, nebo ještě lépe, ledovou tříští. Ozdobte chilli papričkou a podávejte!