
Mrkvová polévka s kayenským pepřem a mascarpone – recept zdarma
28.12.2015Ingredience receptu

4 - 5 lžiček

500 g

2 ks

500 ml

2 lžíce

ze 3 ks

8 lžic

dle chuti

dle chuti

dle chuti

dle chuti

dle chuti

na ozdobu
Potřebujete se zahřát? Chcete vyzkoušet něco nového? Vneste do své kuchyně nečekané zážitky s krémovou zeleninovou polévkou ideální pro chladné zimní dny. Mrkvová polévka s kayenským pepřem a mascarpone je obměnou oblíbeného pokrmu, která vás zaskočí promyšlenými kombinacemi chutí.
Ingredience:
4-5 lžiček másla
4 šalotky, 2 jarní cibulky
500 g karotek
Šťáva ze 3 pomerančů
½ l podmáslí
2 lžíce javorového sirupu
4 + 4 lžíce mascarpone
Trocha suchého bílého vína
Čerstvě namletá sůl a pepř
Muškátový oříšek, kayenský pepř, trocha petržele, estragon
Postup:
Karotky oloupeme, umyjeme a nastrouháme. Máslo rozpustíme v hrnci a necháme na něm zesklovatět nakrájené šalotky a jarní cibulku. Přidáme karotky a necháme asi 2 minuty ohřát. Přilijeme bílé víno a podmáslí a pomalu přivedeme k varu. Vaříme na mírném plameni asi 8 minut. Dochutíme pepřem, muškátem, kayenským pepřem a javorovým sirupem. Pomocí tyčového mixéru vytvoříme hustý krém, ještě jednou přivedeme k varu a přidáme 4 lžíce mascarpone. Ozdobíme nasekanými bylinkami a podáváme se lžící mascarpone.
S čím jsme dnes vařili
Podobné články z rubriky recepty
Kontakty
- U nás je doprava od 2 500,- Kč bez poplatku
- Skladové zboží odesíláme do 5 pracovních dnů. Všechno zboží je vždy skladem v určitém počtu
- Před odesláním kontrolujeme zboží, že je v pořádku, jsme rodinný e-shop
- Garance vrácení peněz do 5 dnů