Mrkvová polévka s kayenským pepřem a mascarpone – recept zdarma

Mrkvová polévka s kayenským pepřem a mascarpone – recept zdarma

28.12.2015
4 porce - 212
45 min Příprava

Ingredience receptu

Potřebujete se zahřát? Chcete vyzkoušet něco nového? Vneste do své kuchyně nečekané zážitky s krémovou zeleninovou polévkou ideální pro chladné zimní dny. Mrkvová polévka s kayenským pepřem a mascarpone je obměnou oblíbeného pokrmu, která vás zaskočí promyšlenými kombinacemi chutí.

Ingredience:
4-5 lžiček másla
4 šalotky, 2 jarní cibulky
500 g karotek
Šťáva ze 3 pomerančů
½ l podmáslí
2 lžíce javorového sirupu
4 + 4 lžíce mascarpone
Trocha suchého bílého vína
Čerstvě namletá sůl a pepř
Muškátový oříšek, kayenský pepř, trocha petržele, estragon

Postup:
Karotky oloupeme, umyjeme a nastrouháme. Máslo rozpustíme v hrnci a necháme na něm zesklovatět nakrájené šalotky a jarní cibulku. Přidáme karotky a necháme asi 2 minuty ohřát. Přilijeme bílé víno a podmáslí a pomalu přivedeme k varu. Vaříme na mírném plameni asi 8 minut. Dochutíme pepřem, muškátem, kayenským pepřem a javorovým sirupem. Pomocí tyčového mixéru vytvoříme hustý krém, ještě jednou přivedeme k varu a přidáme 4 lžíce mascarpone. Ozdobíme nasekanými bylinkami a podáváme se lžící mascarpone.

S čím jsme dnes vařili

Kontakty

Kontakty

09:00 - 15:00 725 888 999
obchod@chillikuchyne.cz

Newsletter

  • U nás je doprava od 2 500,- Kč bez poplatku
  • Skladové zboží odesíláme do 5 pracovních dnů. Všechno zboží je vždy skladem v určitém počtu
  • Před odesláním kontrolujeme zboží, že je v pořádku, jsme rodinný e-shop
  • Garance vrácení peněz do 5 dnů

Jen tak pro inspiraci