Meruňkový džem s chilli

Meruňkový džem s chilli

1.7.2016
140 porce - 240
2 h 25 min Příprava

Ingredience receptu

Meruňky Meruňky
500 g; vypeckované a nakrájené
Šalotka Šalotka
160 g; oloupané a tence nakrájené
Červená paprika Červená paprika
75 g; nakrájená
Zelená paprika Zelená paprika
75 g; nakrájená
Ananas Ananas
80 g; nakrájený
Cherry rajčata Cherry rajčata
35 g; nakrájená
Česnek Česnek
2 stroužky; jemně nasekaný
Koriandr nať Koriandr nať
1 lžička; jemně nasekaný
Kmín Kmín
1/2 lžičky; mletý
Citronová š’táva Citronová š’táva
4 lžíce; čerstvá
Cukr Cukr
1,2 kg
Máslo Máslo
1/2 lžičky

Přemýšlíte, co letos podniknete s úrodou meruněk? Obyčejný meruňkový džem už je ohraná písnička? Vyzkoušejte letos něco zcela nového. Meruňkový džem s chilli dodá vašim ránům novou vášeň

Postup:

  1. Zbavte papričky habanero semínek a nasekejte je najemno. Do velkého hrnce nasypte papričky, meruňky, šalotky, papriku, cherry rajčátka, česnek, koriandr, kmín, a přilijte citrónovou šťávu. Umístěte hrnec nad mírný plamen a vsypte do něj pektin. Míchejte, dokud se nerozpustí. Přiveďte směs k varu a přidejte bílý i třtinový cukr. Opět důkladně rozmíchejte. nyní džem přiveďte k úplnému varu, přidejte máslo, abyste zabránili vzniku pěny a vařte 2- 3 minuty za stálého míchání.
  2. Odstavte hrnec z plotny a odstraňte ze směsi pěnu. Naplňte dobrotou vysterilizované sklenice a každou důkladně uzavřete.
  3. Sterilizujte dalších 20 minut při 100 – 120 °C, pak sklenice opatrně vyjměte (pozor, jsou nyní křehké!) a obraťte dnem vzhůru. Takto je nechte vychladnout.
  4. Uchovejte v chladu.

S čím jsme dnes vařili

Kontakty

Kontakty

09:00 - 15:00 725 888 999
obchod@chillikuchyne.cz

Newsletter

  • U nás je doprava od 2 500,- Kč bez poplatku
  • Skladové zboží odesíláme do 5 pracovních dnů. Všechno zboží je vždy skladem v určitém počtu
  • Před odesláním kontrolujeme zboží, že je v pořádku, jsme rodinný e-shop
  • Garance vrácení peněz do 5 dnů

Jen tak pro inspiraci