Čerstvé papričky Habanero 2 Kg – před objednávka
Chilli
Tento recept je tak skvělý, že si říká o použití při nějaké výjimečné příležitosti. Jedná se snad o další vlezlý návod, jak strávit komerční svátek 14. 2.? My říkáme rozhodně ne. Nedělejte si marinované vepřové kotletky s habaneros na Valentýna. Nepřipravujte svému partnerovi romantickou večeři. Marinované vepřové kotletky s habaneros jsou tak skvělé, že je musíte ochutnat ještě dnes.
Vyzkoušejte neobvyklé ingredience, které vám učarují a rozšíří váš jídelníček o zcela nové prvky.
Citrónovou trávu nakrájejte na tenké plátky. Smíchejte s chilli, česnekem, pomerančovou šťávou, rybí omáčkou, třtinovým cukrem a čtyřmi lžícemi octa v menší míse. Polovinu této marinády přelijte do uzavíratelného sáčku a zbytek prozatím odložte stranou.
Kotletky lehce propíchejte vidličkou a vložte do sáčku s marinádou. Promněte tak, aby se celé plátky pokryly. Marinujte při pokojové teplotě alespoň půl hodiny.
Rozehřejte gril a rošt potřete olejem. Vyjměte kotlety z marinády a nechte je okapat. Osolte, opepřete a jde se na to. Na grilu je příležitostně obraťte. Měly by být propečené za 5 – 10 minut, záleží samozřejmě na tloušťce. Grilované kotlety nechte ještě 5 minut odpočívat.
Mezitím osolte jicamu a ogrilujte (cca 3 minuty z každé strany). Nakrájejte na kousky a vložte do mísy. Přidejte brukev, bazalku a zbylé tři lžíce oleje a dvě lžíce octa. Osolte, opepřete a dobře promíchejte.
Kotletky podávejte se salátem polité zbylou marinádou. Dobrou chuť!