
Něco pro gurmány: Losos zapečený s pestem z papriček Pimiento de Padron
1.9.2016Ingredience receptu

2 ks

7 - 8; pražené

3/4 hrnku; strouhaný

0,1 kg

10 listů

1/4 hrnku

dle chuti

dle chuti
Hledáte inspiraci? Přemýšlíte, co připravit ke slavnostní či romantické večeři? Dejte chladit láhev bílého – tento recept je totiž trefa do černého. Losos zapečený s pestem z papriček Pimiento de Padron okoření každý výjimečný okamžik.
Rozehřejte troubu na 200 °C. Na suché pánvi pražte mandle dozlatova po dobu zhruba osmi minut. Pak je přesypte do mixéru společně s orestovanými chilli papričkami, sýrem Pecorino Romano, bazalkou, olivovým olejem a špetkou soli. Mixujte, dokud se všechny ingredience nespojí do velmi husté směsi.
Filety z lososa umístěte na lehce vymaštěný pekáč, osolte a opepřete je dle chuti. Na maso pak pomocí lžíce rozprostřete pesto a pečte 8 – 10 minut, dokud nebude losos dostatečně propečený.
Podávejte! Dobrou chuť!
S čím jsme dnes vařili
Kontakty
- U nás je doprava od 2 500,- Kč bez poplatku
- Skladové zboží odesíláme do 5 pracovních dnů. Všechno zboží je vždy skladem v určitém počtu
- Před odesláním kontrolujeme zboží, že je v pořádku, jsme rodinný e-shop
- Garance vrácení peněz do 5 dnů