Něco pro gurmány: Losos zapečený s pestem z papriček Pimiento de Padron

Něco pro gurmány: Losos zapečený s pestem z papriček Pimiento de Padron

1.9.2016
2 porce - 250
45 min Příprava

Ingredience receptu

Pimiento de padrón Pimiento de padrón
7 - 8; pražené
Pecorino Romano Pecorino Romano
3/4 hrnku; strouhaný
Mandle Mandle
0,1 kg
Bazalka Bazalka
10 listů
Sůl Sůl
dle chuti
Pepř Pepř
dle chuti

Hledáte inspiraci? Přemýšlíte, co připravit ke slavnostní či romantické večeři? Dejte chladit láhev bílého – tento recept je totiž trefa do černého. Losos zapečený s pestem z papriček Pimiento de Padron okoření každý výjimečný okamžik.

Rozehřejte troubu na 200 °C. Na suché pánvi pražte mandle dozlatova po dobu zhruba osmi minut. Pak je přesypte do mixéru společně s orestovanými chilli papričkami, sýrem Pecorino Romano, bazalkou, olivovým olejem a špetkou soli. Mixujte, dokud se všechny ingredience nespojí do velmi husté směsi.

Filety z lososa umístěte na lehce vymaštěný pekáč, osolte a opepřete je dle chuti. Na maso pak pomocí lžíce rozprostřete pesto a pečte 8 – 10 minut, dokud nebude losos dostatečně propečený.

Podávejte! Dobrou chuť!

S čím jsme dnes vařili

Kontakty

Kontakty

09:00 - 15:00 725 888 999
obchod@chillikuchyne.cz

Newsletter

  • U nás je doprava od 2 500,- Kč bez poplatku
  • Skladové zboží odesíláme do 5 pracovních dnů. Všechno zboží je vždy skladem v určitém počtu
  • Před odesláním kontrolujeme zboží, že je v pořádku, jsme rodinný e-shop
  • Garance vrácení peněz do 5 dnů

Jen tak pro inspiraci