Čerstvé papričky Habanero 0,5 Kg – před objednávka
Chilli
Lasagne jsou zkrátka klasika. Milují je lidé po celém světě, miluje je Garfield a milujeme je i my. O to víc, když se k nim přidají vynikající uzené jalapeños. Lasagne s papričkami Chipotle jsou plné dobrých a zdravých surovin. I když se jedná o poměrně vydatný pokrm, uvidíte, že po nich v zapékací míse nezbyde ani drobeček.
Orestujte mleté maso společně s italskou klobásou do zlatova a odeberte přebytečný tuk. Přidejte cibuli, žampióny a česnek. Opékejte ještě asi 5 minut, dokud cibule nezesklovatí. Nyní je čas na chipotle, rajský protlak a loupaná rajčata. Nechte vše lehce probublávat 15 minut a mezitím smíchejte nastrouhaný i smetanový sýr a nasekaný špenát a rozehřejte troubu na 200 °C. Masovou směs osolte a opepřete podle chuti, pak přisypte oregáno a bazalku.
Dno větší zapékací mísy lehce vymažte máslem nebo olejem a položte na něj tři pláty lasagní vedle sebe. Potřete je třetinou špenátové směsi, na ni navrstvěte třetinu masa s papričkami, třetinu mozzarely a třetinu cukety. Posypte nastrouhaným sýrem. Vytvořte ještě dvě takovéto vrstvy a nakonec vše posypte zbývajícím nastrouhaným parmazánem. Přikryjte mísu alobalem a pečte v předehřáté troubě 40 minut. Poté alobal sejměte a pečte ještě čtvrt hodiny, dokud se na lasagních nevytvoří zlatavá kůrka.