Kuře Tandoori & Garam masala

Kuře Tandoori & Garam masala

4.2.2016
4 porce - 142
1 den + 45 min Příprava

Ingredience receptu

… aneb ostré koření

Garam masala, specialita známá v jazyce hindi jako „ostré koření“. V severní Indii se používá k dochucení širokého spektra jídel. Navzdory názvu nepatří garam masala mezi obzvláště pálivá koření. Říká se, že co region, to jiné složení této vynikající voňavé směsi. Mezi základní složky patří chilli papričky, kmín, skořice, kardamom, koriandr, hřebíček a bobkový list. Garam masala se obvykle přidává jako poslední z přísad, až když je pokrm téměř hotový, aby koření nezhořklo.

Jedním z nejznámějších pokrmů s garam masala je vynikající kořeněné a šťavnaté kuře Tandoori. Pojďte ho s námi vyzkoušet!

Umístěte maso na dno mělké misky. Z obou stran kuře nasolte a pokapejte citrónovou šťávou. Nechte 20 minut uležet.

Ve středně velké míse smíchejte bílý tučný jogurt, nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, nastrouhaný zázvor, koření garam masala a kayenský pepř. Směs můžete dobarvit trochou mletého šafránu.

Rozprostřete přes maso a uložte do chladničky na 6-24 hodin (čím déle, tím lépe).

Kuře Tandoori & Garam masala

Vyjměte maso z marinády. Kuřecí maso můžete buď grilovat na venkovním grilu, v zapékací míse v troubě, nebo péct při 180 °C zhruba 30 minut v alobalu. Podáváme typicky s rýži nebo se zeleninou ozdobené kousky citrónu.

Tip: Připravte k pokrmu salát z čerstvé rukoly, cherry rajčátky a dressingem ze zakysané smetany a trochou jogurtu. Do dressingu nakrájejte čerstvý kopr. Kombinace jemné chuti smetany, čerstvé zeleniny a kořeněného masa je prostě luxusní!

Kuře Tandoori & Garam masala

S čím jsme dnes vařili

Kontakty

Kontakty

09:00 - 16:00 725 888 999
obchod@chillikuchyne.cz

Newsletter

  • U nás je doprava od 2 500,- Kč bez poplatku
  • Skladové zboží odesíláme do 5 dnů. Všechno zboží je vždy skladem v určitém počtu
  • Před odesláním kontrolujeme zboží, že je v pořádku, jsme rodinný e-shop
  • Garance vrácení peněz do 5 dnů

Jen tak pro inspiraci