
Kuře Tandoori & Garam masala
4.2.2016Ingredience receptu

750 g

z 1/2 citrónu

500 g

1 ks

1 stroužek

2 cm

3 lžičky

1,5 lžičky

na ozdobu
… aneb ostré koření
Garam masala, specialita známá v jazyce hindi jako „ostré koření“. V severní Indii se používá k dochucení širokého spektra jídel. Navzdory názvu nepatří garam masala mezi obzvláště pálivá koření. Říká se, že co region, to jiné složení této vynikající voňavé směsi. Mezi základní složky patří chilli papričky, kmín, skořice, kardamom, koriandr, hřebíček a bobkový list. Garam masala se obvykle přidává jako poslední z přísad, až když je pokrm téměř hotový, aby koření nezhořklo.
Jedním z nejznámějších pokrmů s garam masala je vynikající kořeněné a šťavnaté kuře Tandoori. Pojďte ho s námi vyzkoušet!
Umístěte maso na dno mělké misky. Z obou stran kuře nasolte a pokapejte citrónovou šťávou. Nechte 20 minut uležet.
Ve středně velké míse smíchejte bílý tučný jogurt, nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, nastrouhaný zázvor, koření garam masala a kayenský pepř. Směs můžete dobarvit trochou mletého šafránu.
Rozprostřete přes maso a uložte do chladničky na 6-24 hodin (čím déle, tím lépe).
Vyjměte maso z marinády. Kuřecí maso můžete buď grilovat na venkovním grilu, v zapékací míse v troubě, nebo péct při 180 °C zhruba 30 minut v alobalu. Podáváme typicky s rýži nebo se zeleninou ozdobené kousky citrónu.
Tip: Připravte k pokrmu salát z čerstvé rukoly, cherry rajčátky a dressingem ze zakysané smetany a trochou jogurtu. Do dressingu nakrájejte čerstvý kopr. Kombinace jemné chuti smetany, čerstvé zeleniny a kořeněného masa je prostě luxusní!
S čím jsme dnes vařili
Podobné články z rubriky recepty
Kontakty
- U nás je doprava od 2 500,- Kč bez poplatku
- Skladové zboží odesíláme do 5 pracovních dnů. Všechno zboží je vždy skladem v určitém počtu
- Před odesláním kontrolujeme zboží, že je v pořádku, jsme rodinný e-shop
- Garance vrácení peněz do 5 dnů