Křehké hovězí maso v omáčce berbere – recept zdarma

Křehké hovězí maso v omáčce berbere – recept zdarma

22.3.2016
6 porce - 300
140 min Příprava

Ingredience receptu

Máslo Máslo
1/4 hrnku
Zázvor Zázvor
1 lžíce; strouhaný
Pískavice řecké seno Pískavice řecké seno
1 lžíčka; mleté
Kurkuma Kurkuma
1/2 lžičky
Kmín Kmín
1 lžička; mletý
Skořice Skořice
1/2 lžičky; mletá
Hřebíček Hřebíček
1/4 lžičky; mletý
Nové koření Nové koření
1/4 lžičky; mleté
Rajčatový protlak Rajčatový protlak
1 větší plechovka
Červené víno Červené víno
suché, 1/4 hrnku

Dnes jsme pro vás připravili malý výlet do teplých krajů. Osvědčená kombinace koření berbere na etiopský způsob neurazí milovníky masa a potěší skutečné gurmány. Zahřejte se výtečnou večeří tentokrát trochu jinak.

  1. Nasekejte cibuli opravdu najemno.
  2. Rozpusťte máslo na pánvi a orestujte na něm cibulku dozlatova.
  3. Přidejte zázvor, papriku, kayenský pepř, kmín, pískavici řecké seno, kurkumu, skořici, kardamom, hřebíček, nové koření.
  4. Míchejte zhruba minutu, pak přidejte rajčata, víno a hovězí maso. Přiveďte k varu, přikryjte a stáhněte plamen. Za občasného míchání duste, dokud maso nebude krásně měkké. Zabere to asi 2 hodiny.
  5. Dosolte dle chuti.

Dobrou chuť!

🙂

Tip: Jako příloha se hodí rýže, pšeničné placky nebo trochu tradičnější brambor.

S čím jsme dnes vařili

Kontakty

Kontakty

09:00 - 16:00 725 888 999
obchod@chillikuchyne.cz

Newsletter

  • U nás je doprava od 2 500,- Kč bez poplatku
  • Skladové zboží odesíláme do 5 dnů. Všechno zboží je vždy skladem v určitém počtu
  • Před odesláním kontrolujeme zboží, že je v pořádku, jsme rodinný e-shop
  • Garance vrácení peněz do 5 dnů

Jen tak pro inspiraci