Jamie Oliver vaří chilli con carne

Jamie Oliver vaří chilli con carne

21.2.2016
10 porce - 495
250 min Příprava

Ingredience receptu

Káva Káva
500 ml
Olivový olej Olivový olej
podle potřeby
Sušené oregáno Sušené oregáno
1 vrchovatá lžička
Červená cibule Červená cibule
2 ks, loupané, nadrobno nakrájené
Česnek Česnek
10 stroužků
Pepř Pepř
podle chuti
Rajčata Rajčata
loupaná, 4 plechovky po 400 g
Melasa Melasa
3 lžíce
Fazole Fazole
2 plechovky po 400 g
Zakysaná smetana Zakysaná smetana
na ozdobu při podávání

Tento recept na chilli con carne je opravdová pecka. Jamie na něm pracoval dlouhou dobu, než dostalo tu správnou chuť podle jeho představ. Aby byl pokrm opravdu dokonalý, zvolil Jamie kombinaci čerstvého a sušeného koření, čerstvých i sušených chilli papriček.

Populární kuchař tuto slavnou polévku připravoval podle kovbojské tradice – přímo na ohni. Nejjednodušší způsob, jak při vaření na ohni regulovat teplotu, je přidávat tekutinu. Protože správný kovboj má po ruce vždy dostatek výborné kávy, použil Jamie tento typický nápoj.

Nakrájejte a ořezejte plec. Oddělte z masa veškerý tuk a povázku. Maso krájejte napříč svalovými vlákny na zhruba 2,5 cm silné kousky.

Uvařte kávu, a dokud je horká, nechte v ní rehydratovat sušené chilli papričky.

Mezitím postavte na mírný plamen tu největší hlubokou pánev. Nalijte na ni trochu olivového oleje, přidejte kmín, papriku, oregano, bobkový list a cibuli.

Restujte asi 10 minut, dokud nebude cibule měkká. Odstraňte semena z čerstvých chilli papriček a nakrájejte je. Stejně tak naložte s rehydratovanými chilli papričkami a přidejte je k cibulové směsi na pánvi, která již začíná krásně vonět. Přisypte také skořici, česnek, sůl a pepř. Vlijte na pánev kávu. Nechte lehce povařit a přidejte loupaná rajčata a melasu či cukr. Přidejte kousky plece a opět dosolte a opepřete čerstvě namletým pepřem. Přikryjte pánev pokličkou a vařte asi 3 hodiny. Občas zkontrolujte, zda je v nádobě stále dost tekutiny.

Po několika hodinách za pomoci dvou vidliček rozdělte kousky masa na menší. Poté přidejte nakrájenou papriku a fazole z plechovky. Nechte ještě zhruba 30 minut vařit, dokud se maso doslova nerozpadá. Ochutnejte, zda se vám vaše chilli con carne zdá dost ostré. Pokud ne, přidejte zbytek čerstvé chilli papričky.

Podávejte se lžící zakysané smetany s rýží, chlebem nebo bramborem a čerstvým zeleným salátem. Nezapomeňte na řádně vychlazené pivo! Dobrou chuť!

S čím jsme dnes vařili

Kontakty

Kontakty

09:00 - 16:00 725 888 999
obchod@chillikuchyne.cz

Newsletter

  • U nás je doprava od 2 500,- Kč bez poplatku
  • Skladové zboží odesíláme do 5 dnů. Všechno zboží je vždy skladem v určitém počtu
  • Před odesláním kontrolujeme zboží, že je v pořádku, jsme rodinný e-shop
  • Garance vrácení peněz do 5 dnů

Jen tak pro inspiraci