Jamajský steak s chilli omáčkou

Jamajský steak s chilli omáčkou

15.9.2016
4 - 6 porce - 360
50 min Příprava

Ingredience receptu

Cibule Cibule
1 ks; tenké plátky
Česnek Česnek
2 stroužky
Sójová omáčka Sójová omáčka
světlá; 1/4 hrnku
Cukr Cukr
1/4 lžičky
Pepř Pepř
1/2 lžičky
Chilli omáčka Chilli omáčka
1/2 lžičky; ostrá
Rajčata Rajčata
1 plechovka; loupaná
Škrob Škrob
2 lžičky; kukuřičný
Voda Voda
1/4 hrnku

Opět tu pro vás máme něco pikantního z jamajské kuchyně. Chcete-li provětrat zajeté koleje a osvěžit stereotypy, ochutnejte šťavnatý jamajský steak s pikantní chilli omáčkou.

Nakrájejte hovězí na zhruba sedmicentimetrové proužky. V pánvi rozehřejte olej a orestujte cibuli s česnekem dovoňava (přibližně 3 – 4 minuty), pak je vyjměte, přilijte olej a opečte hovězí dohněda. I to následně sejměte z pánve.

Přisypte vývar, sójovou omáčku, cukr, pepř a chilli papričky. Důkladně promíchejte a nechte probublávat. Vraťte do pánve hovězí maso, cibuli i česnek a duste pod pokličkou třicet minut.

Přidejte papriky a rajčata. Poduste ještě pět minut. Papriky by měly být ještě křupavé, ale přitom již měkké. Ve studené vodě rozpusťte kukuřičný škrob a pomalu za stálého míchání jej nalijte k masu. Míchejte do zhoustnutí, asi dvě minuty.

Podávejte s rýží, salátem a sklenkou červeného.

😉

S čím jsme dnes vařili

Kontakty

Kontakty

09:00 - 16:00 725 888 999
obchod@chillikuchyne.cz

Newsletter

  • U nás je doprava od 2 500,- Kč bez poplatku
  • Skladové zboží odesíláme do 5 dnů. Všechno zboží je vždy skladem v určitém počtu
  • Před odesláním kontrolujeme zboží, že je v pořádku, jsme rodinný e-shop
  • Garance vrácení peněz do 5 dnů

Jen tak pro inspiraci