Mlýnek na sůl a pepř PEREA
Blomus
Přemýšleli jsme, co bychom vám tento týden naservírovali. „Chtělo by to něco nového“, řekli jsme si. Nakonec jsme se rozhodli pro jamajské kozí curry. Tento pokrm opravdu pochází ze vzdálené Jamajky, s pokrmem se ale můžete setkat i v některých restauracích v České republice. Na Jamajce platí za slavnostní dobrotu, kterou si neuvaříte ve všední den. Pokud je kozí curry uvařené správně, chuťově předčí jakýkoli pokrm z hovězího masa.
Používání curry se na ostrově dochovalo jako pozůstatek po indických obyvatelích, kteří zde po zrušení otroctví získali uplatnění jako pracovníci na plantážích.
Sehnat kozí nebo kůzlečí maso může být někdy obtížné, ale právě v této roční době je možné si kůzle nechat dovézt a následně část zamrazit. Sezónně tento druh masa nabízejí i některá řeznictví. Vzhledem k výtečné chuti, výživové hodnotě a snadné stravitelnosti masa se to jednoznačně vyplatí.
Postup:
Tip:
Do curry můžete v posledním kroku přidat také brambory. Jiná varianta je, pokrm podávat s rýží a čerstvým zeleným salátkem.