
Jak správně a zdravě používat koření
28.12.2015Stejně jako čerstvé bylinky, i čerstvé chilli koření má své neodolatelné kouzlo. Ať již používáte doma vypěstované nebo koupené čerstvé chilli papričky, měli byste myslet na to, jaké používáte při přípravě nádobí.
Dřevěná prkénka mají své nesporné výhody – vypadají tradičně, jsou odolná. V čerstvých chilli papričkách se však kromě oblíbené chuti skrývá také šťáva plná stopových prvků, která se do dřeva snadno vpije a ochudí vás tak o cenné látky. Zkuste příště chilli papričku nakrájet na prkénku plastovém či silikonovém.
Čerstvé bylinky je vhodné již nevařit. Aby si zachovaly svou sílu a chuť, pouze jimi hotový pokrm dochuťte těsně před podáváním. Velice elegantně vypadá také talíř ozdobený čerstvě nasekanou chilli papričkou či bylinkami. Pokud rádi používáte sušené bylinky i chilli, dopřejte jim naopak 5 minut varu.
Podobné články z rubriky recepty
Kontakty
- U nás je doprava od 2 500,- Kč bez poplatku
- Skladové zboží odesíláme do 5 pracovních dnů. Všechno zboží je vždy skladem v určitém počtu
- Před odesláním kontrolujeme zboží, že je v pořádku, jsme rodinný e-shop
- Garance vrácení peněz do 5 dnů