Slánka a pepřenka PEREA
Blomus
Tropické dny skončily a s nimi také naše pohodlné nicnedělání v kuchyni. To, že při chladnějším počasí máme chuť vařit, však ještě neznamená, že máme chuť umývat nádobí. Vyzkoušejte s námi recept na chutné a rychlé italské kotletky z jedné pánve.
Na velké pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje. Přidejte kotlety a osmahněte je z každé strany dohněda (2 – 3 minuty). Sejměte je z pánve a uložte stranou.
Vsypte na pánev rozmarýn, cibuli a česnek, následně také brambory a chilli papričky. Lehce osolte. Když začne být zelenina nazlátlá, přilijte ocet a vývar.
Snižte plamen a nechte omáčku probublávat, dokud nebudou brambory měkké – zhruba deset minut. Vložte kotlety zpátky na pánev a slijte s nimi také uvolněnou šťávu. Prohřejte po dobu asi tří minut.