Hříšný pot de creme – recept zdarma

Hříšný pot de creme – recept zdarma

22.3.2016
6 porce - 175
45 + 210 na vychlazení min Příprava

Ingredience receptu

Smetana Smetana
1 hrnek (doporučujeme s 33% obsahem tuku)
Mléko Mléko
1 hrnek (ideálně plnotučné)
Káva Káva
1 lžička; rozpustná, prášek
Skořice Skořice
1 lžička; mletá
Kayenský pepř Kayenský pepř
1/4 lžičky

Hledáte něco, co vám zlepší náladu, pohladí po duši a ještě bude tak skvěle chutnat? Spolehněte se na náš pot de creme s čokoládou, likérem, kávou a chilli. Věřte, že tato kombinace životabudičů zpříjemní každé odpoledne a zažene veškeré chmury. Připravte si hustý čokoládový krém s likérem a chilli.

Rozehřejte troubu na 250°C. Na malé pánvi smíchejte smetanu, mléko, kávu a koření a na mírném plameni rozehřejte. Nechte 10 minut probublávat. Přiveďte k varu, pak odstavte ze sporáku a vlijte kávový likér.

Do žáruvzdorné misky nalámejte čokoládu a nalijte na ni krém. Nechte asi minutu stát a pak směs rozmíchejte do hladka.

V jiné nádobě utřete žloutky s cukrem. Opatrně za stálého míchání nalijte směs do čokoládového krému.

Přes jemné sítko přelijte krém do misky a 15 minut nechte vychladit.

V malém hrnci přiveďte k mírnému varu asi 4 hrnky vody. Na dno malé zapékací mísy přichystejte utěrku a na ni postavte ramekiny. Každý z nich naplňte krémovou směsí. Do poloviny výšky ramekinů nalijte do zapékací mísy vřící vodu. Zapékací mísu postavte do vyhřáté trouby na 25 minut.

Nechte ramekiny vychladit při pokojové teplotě zhruba 30 minut, než je přenesete na další tři hodiny do lednice.

S čím jsme dnes vařili

Kontakty

Kontakty

09:00 - 16:00 725 888 999
obchod@chillikuchyne.cz

Newsletter

  • U nás je doprava od 2 500,- Kč bez poplatku
  • Skladové zboží odesíláme do 5 dnů. Všechno zboží je vždy skladem v určitém počtu
  • Před odesláním kontrolujeme zboží, že je v pořádku, jsme rodinný e-shop
  • Garance vrácení peněz do 5 dnů

Jen tak pro inspiraci