Milujete tradici v neobvyklém provedení? Pak je grilovaný steak v kávovém županu to pravé pro vás. Lahodná křupavá krusta z kávové marinády a pikantního koření dodá vašemu steaku úplně nový říz.
Rozpalte gril.
Smíchejte kávu, třtinový cukr, sůl, skořici, zázvor, bílý pepř, směs pěti koření a kayenský pepř.
Vytemperujte steak na pokojovou teplotu (zabere to cca 15 minut). Poté jej natřete olejem a důkladně do něj vetřete směs koření.
Grilujte do křupava, zhruba 2-4 minuty z každé strany. Pak jej přeneste na prkénko, na 5 minut přikryjte fólií, a pak příčně nakrájejte. Můžete podávat. 🙂
S čím jsme dnes vařili
Mlýnek na sůl a pepř PEREA
Blomus
Podobné články z rubriky jídlo s chilli pro začátečníky i pro labužníky