Mlýnek Oleron vanilkový
Peugeot
Využijte poslední slunné dny babího léta a uspořádejte s přáteli grilovačku. Šťavnatý hovězí steak je skvělý sám o sobě, natož když k němu přidáte pořádnou porci chilli papriček. Dejte chladit pivečko na sedmý schod a vyzkoušejte grilovaný steak s chilli papričkami v alobalu!
1. Rozehřejte gril a nechte prozatím maso na steaky odpočívat v pokojové teplotě.
2. Nakrájejte chilli papričky na tenké proužky. Smíchejte je se dvěma lžičkami oleje. Pak si připravte obdélník z alobalu a zabalte do něj papričky. Nezapomeňte, že vzduchová kapsa musí být dostatečně velká a okraje utěsněné, aby z balíčku nevytékala šťáva. Na pět minut tento balíček umístěte na gril, přímo nad plamen.
3. Posypte steaky z obou stran solí, černým pepřem a oregánem. Odsuňte alobal s chilli papričkami z plamene a ponechte je na grilu ještě deset minut. Potřete gril zbývající lžící olivového oleje a umístěte maso nad plamen. Z každé strany opékejte dvě minuty. Poté steaky přesuňte na kraj a grilujte ještě 5 – 7 minut, dokud nebudou středně propečené. Položte je na servírovací talíře.
4. Sejměte alobal z grilu. Balíček otevírejte pomalu a dávejte pozor na unikající páru. Naaranžujte papričky ke steakům a podávejte.