Grilovaný steak s chilli papričkami v alobalu

Grilovaný steak s chilli papričkami v alobalu

6.9.2016
4 porce - 580
40 min Příprava

Ingredience receptu

Serrano Serrano
1 ks; bez semen
Paprička jalapeno Paprička jalapeno
1 ks; bez semen
Paprička habanero Paprička habanero
1 ks; bez semen
Sůl Sůl
1 lžička
Pepř Pepř
1/2 lžičky

Využijte poslední slunné dny babího léta a uspořádejte s přáteli grilovačku. Šťavnatý hovězí steak je skvělý sám o sobě, natož když k němu přidáte pořádnou porci chilli papriček. Dejte chladit pivečko na sedmý schod a vyzkoušejte grilovaný steak s chilli papričkami v alobalu!

1. Rozehřejte gril a nechte prozatím maso na steaky odpočívat v pokojové teplotě.

2. Nakrájejte chilli papričky na tenké proužky. Smíchejte je se dvěma lžičkami oleje. Pak si připravte obdélník z alobalu a zabalte do něj papričky. Nezapomeňte, že vzduchová kapsa musí být dostatečně velká a okraje utěsněné, aby z balíčku nevytékala šťáva. Na pět minut tento balíček umístěte na gril, přímo nad plamen.

3. Posypte steaky z obou stran solí, černým pepřem a oregánem. Odsuňte alobal s chilli papričkami z plamene a ponechte je na grilu ještě deset minut. Potřete gril zbývající lžící olivového oleje a umístěte maso nad plamen. Z každé strany opékejte dvě minuty. Poté steaky přesuňte na kraj a grilujte ještě 5 – 7 minut, dokud nebudou středně propečené. Položte je na servírovací talíře.

4. Sejměte alobal z grilu. Balíček otevírejte pomalu a dávejte pozor na unikající páru. Naaranžujte papričky ke steakům a podávejte.

Pro nejlepší grilování

Kontakty

Kontakty

09:00 - 15:00 725 888 999
obchod@chillikuchyne.cz

Newsletter

  • U nás je doprava od 2 500,- Kč bez poplatku
  • Skladové zboží odesíláme do 5 pracovních dnů. Všechno zboží je vždy skladem v určitém počtu
  • Před odesláním kontrolujeme zboží, že je v pořádku, jsme rodinný e-shop
  • Garance vrácení peněz do 5 dnů

Jen tak pro inspiraci