Etiopská kořeněná čočka s berbere

Etiopská kořeněná čočka s berbere

5.3.2017
6 porce - 150
1 hodina min Příprava

Ingredience receptu

Čočka Čočka
2 hrnky; přebraná
Voda Voda
zhruba 6 hrnků; pro uvaření čočky
Paprička anaheim Paprička anaheim
3/4 hrnku; nasekaná
Červená cibule Červená cibule
2 hrnky; nasekaná
Zázvor Zázvor
1 lžíce; nastrouhaný
Česnek Česnek
3 stroužky; drcený
Pepř Pepř
1/4 lžičky; čerstvě nadrcený

Ze všech stran slyšíte „jezte zdravě“, „jezte domácí stravu“, „jezte luštěniny“? Jenže vás právě na luštěniny moc neužije? Rozhodně vás nebudeme nabádat k tomu, abyste se začali stravovat zdravě. Chceme se s vámi podělit o náš objev. Pochází to z etiopské kuchyně, je to 100% homemade, je to zatraceně dobré a shodou okolností i zdravé. Vyzkoušejte, jak chutná kořeněná čočka po etiopsku s pastou berbere.

Postup:

Čočku namočte na několik hodin do vody. Vodu slijte a vyměňte za čerstvou. V té pak čočku povařte zhruba pět minut, slijte ji a vodu uschovejte.
Osmahněte chilli papričky a cibuli na kořeněném másle dozlatova. Pak přidejte čočku, čtyři hrnky vody, v níž se čočka vařila, a zbylé ingredience.
Vařte na mírném plameni, dokud čočka nezměkne.
Tuto dobrotu podávejte s pečivem a ozdobenou jakoukoli čerstvou zeleninou .

S čím jsme dnes vařili

Kontakty

Kontakty

09:00 - 16:00 725 888 999
obchod@chillikuchyne.cz

Newsletter

  • U nás je doprava od 2 500,- Kč bez poplatku
  • Skladové zboží odesíláme do 5 dnů. Všechno zboží je vždy skladem v určitém počtu
  • Před odesláním kontrolujeme zboží, že je v pořádku, jsme rodinný e-shop
  • Garance vrácení peněz do 5 dnů

Jen tak pro inspiraci