Mlýnek Oleron vanilkový
Peugeot
Na této roční době je spousta skvělých věcí. Jednou z nich jsou husté krémové polévky, které si můžeme dopřávat téměř každý večer. Je přeci potřeba se zahřát, že? Dýňová polévka v asijském stylu s kokosovým mlékem, zázvorem a chilli má ten správný říz. Citrónová tráva a limetkové listy jí dodávají exotické aroma a dělají tak ze lehké večeře jedinečný zážitek.
Postup:
Cibuli a česnek nasekejte najemno. Společně s nastrouhaným zázvorem, citrónovou trávou, chilli a limetkové listy orestujte na oleji.
Přidejte dýni nakrájenou na kostky a podlijte kokosovým mlékem a vývarem. Osolte a přidejte celý anýz. Přikryjte pokličkou a duste, dokud dýně nezměkne.
Citrónovou trávu, anýz a limetkové listy, případně i chilli papričky vyjměte a rozmixujte polévku pomocí tyčového mixéru dohladka.
Porce podávejte ozdobené čerstvým koriandrem případně dýňovými semínky.