Odšťavňovač na citrón CALLISTA
Blomus
Ďábelsky rudá a stejně tak pálivá, je vynikající tuniská omáčka jménem harissa. V okamžiku, kdy si zvyknete harissu používat v kuchyni, již ji nedáte z ruky. Je totiž perfektní pro dochucení jídel od omáček, přes polévky či kuskus až po ryby a maso. Ať už ji budete používat neředěnou, či občas zmírníte pálivost olivovým olejem, domácí harissa osvěží každý váš kuchařský výtvor.
Postup
Nakrájejte papriky na poloviny a opékejte při vysoké teplotě, až slupka zhnědne a začne vonět. Přeneste je do mísy a nechte zhruba deset minut přikryté – pára vám později usnadní loupání. Vychladlé papriky oloupejte.
Očistěte sušené chilli papričky a zbavte je stopek a jader (doporučujeme použít rukavice). V míse je přelijte vařící vodou a nechte je 30 minut rehydratovat. Poté vodu slijte.
Všechny suroviny rozmixujte dohladka. Podle vlastní chuti dochuťte či přilijte trochu oleje, zdá-li se vám harissa příliš hustá. Buďte však opatrní s citrónovou šťávou.
Hotovou omáčku nalijte do sklenic a uchovávejte v chladničce.