Domácí harissa

Domácí harissa

15.9.2016
2 sklenice porce - 150
50 min Příprava

Ingredience receptu

Ďábelsky rudá a stejně tak pálivá, je vynikající tuniská omáčka jménem harissa. V okamžiku, kdy si zvyknete harissu používat v kuchyni, již ji nedáte z ruky. Je totiž perfektní pro dochucení jídel od omáček, přes polévky či kuskus až po ryby a maso. Ať už ji budete používat neředěnou, či občas zmírníte pálivost olivovým olejem, domácí harissa osvěží každý váš kuchařský výtvor.

Postup

Nakrájejte papriky na poloviny a opékejte při vysoké teplotě, až slupka zhnědne a začne vonět. Přeneste je do mísy a nechte zhruba deset minut přikryté – pára vám později usnadní loupání. Vychladlé papriky oloupejte.

Očistěte sušené chilli papričky a zbavte je stopek a jader (doporučujeme použít rukavice). V míse je přelijte vařící vodou a nechte je 30 minut rehydratovat. Poté vodu slijte.

Všechny suroviny rozmixujte dohladka. Podle vlastní chuti dochuťte či přilijte trochu oleje, zdá-li se vám harissa příliš hustá. Buďte však opatrní s citrónovou šťávou.

Hotovou omáčku nalijte do sklenic a uchovávejte v chladničce.

S čím jsme dnes vařili

Kontakty

Kontakty

09:00 - 17:00 725 888 999
obchod@chillikuchyne.cz

Newsletter

  • U nás je doprava od 2 500,- Kč bez poplatku
  • Skladové zboží odesíláme do 24 hod od objednání
  • Před odesláním kontrolujeme zboží, že je v pořádku
  • Garance vrácení peněz do 48 hodin

Jen tak pro inspiraci