
Domácí ďábelská pizza
21.2.2017Ingredience receptu

dle potřeby

dle potřeby

dle potřeby

dle potřeby

3 ks

1 ks

1 ks

2 stroužky

3 lžíce

675 g (2/3 nastrohané)

225 g

1 lžíce

na ozdobu
Máme pro vás tip na dnešní večeři. Domácí ďábelská pizza potěší milovníky chilli a všeho dobrého. Zkuste to tentokrát jinak – bez přípravy suga a s domácím těstem.
Jak na to?
Připravte si směs: nakrájejte papriku, cibuli, papričky jalapeño, česnek a vše vložte do mísy. Přilijte olej, osolte a důkladně promíchejte.
Připravte si korpus. Můžete použít polotovar ze supermarketu, ale vlastnoručně vyrobené těsto na pizzu chutná skvěle a je hotové za dvacet minut. Potřebujete jen hladkou mouku, trochu kvásku, špetku soli a vodu. Těsto hněteme rukama, zapomeňte na roboty. Po několika minutách odpočinku znovu prohněteme. A v jakém množství? Výsledek by neměl lepit a s droždím je třeba zacházet opatrně, spíše méně, než více. Toto je dlouholetá zkušenost, kterou jsme nikdy nezhmotnili do číslic, gramů či mililitrů. Napište nám, v jakém poměru připadá těsto dokonalé vám!
Rozehřejte troubu na 260 °C a rošt umístěte do středu.
Pláty těsta (cca 4 menší pizzy, případně dvě velké) vložte na plech vyložený pečícím papírem. Posypte nastrouhaným sýrem a část jej uložte stranou. Na něj pak položte plátky mozzarely. Přes ně rozprostřete paprikovou směs, zbylý strouhaný sýr, klobásu a posypte majoránkou.
Pečte 5 – 7 minut, až okraje zezlátnou. Před podáváním ozdobte čerstvou bazalkou.
S čím jsme dnes vařili
Podobné články z rubriky jídlo s chilli pro začátečníky i pro labužníky
Kontakty
- U nás je doprava od 2 500,- Kč bez poplatku
- Skladové zboží odesíláme do 5 pracovních dnů. Všechno zboží je vždy skladem v určitém počtu
- Před odesláním kontrolujeme zboží, že je v pořádku, jsme rodinný e-shop
- Garance vrácení peněz do 5 dnů