Domácí ďábelská pizza

Domácí ďábelská pizza

21.2.2017
4 porce - 150
30 min Příprava

Ingredience receptu

Máme pro vás tip na dnešní večeři. Domácí ďábelská pizza potěší milovníky chilli a všeho dobrého. Zkuste to tentokrát jinak – bez přípravy suga a s domácím těstem.

Jak na to?

Připravte si směs: nakrájejte papriku, cibuli, papričky jalapeño, česnek a vše vložte do mísy. Přilijte olej, osolte a důkladně promíchejte.

Připravte si korpus. Můžete použít polotovar ze supermarketu, ale vlastnoručně vyrobené těsto na pizzu chutná skvěle a je hotové za dvacet minut. Potřebujete jen hladkou mouku, trochu kvásku, špetku soli a vodu. Těsto hněteme rukama, zapomeňte na roboty. Po několika minutách odpočinku znovu prohněteme. A v jakém množství? Výsledek by neměl lepit a s droždím je třeba zacházet opatrně, spíše méně, než více.  Toto je dlouholetá zkušenost, kterou jsme nikdy nezhmotnili do číslic, gramů či mililitrů. Napište nám, v jakém poměru připadá těsto dokonalé vám!

Rozehřejte troubu na 260 °C a rošt umístěte do středu.

Pláty těsta (cca 4 menší pizzy, případně dvě velké) vložte na plech vyložený pečícím papírem. Posypte nastrouhaným sýrem a část jej uložte stranou. Na něj pak položte plátky mozzarely. Přes ně rozprostřete paprikovou směs, zbylý strouhaný sýr, klobásu a posypte majoránkou.

Pečte 5 – 7 minut, až okraje zezlátnou. Před podáváním ozdobte čerstvou bazalkou.

S čím jsme dnes vařili

Kontakty

Kontakty

09:00 - 16:00 725 888 999
obchod@chillikuchyne.cz

Newsletter

  • U nás je doprava od 2 500,- Kč bez poplatku
  • Skladové zboží odesíláme do 5 dnů. Všechno zboží je vždy skladem v určitém počtu
  • Před odesláním kontrolujeme zboží, že je v pořádku, jsme rodinný e-shop
  • Garance vrácení peněz do 5 dnů

Jen tak pro inspiraci