
Chilli con zucchini
29.6.2016Ingredience receptu

2 lžíce

4 stroužky, nasekaný

1 ks, nasekaná

3 ks, nakrájené

2 ks, nakrájené

2 stonky, nasekané

1 ks, jemně nasekaná

3 hrnky

1 plechovka

1/2 lžičky

1 lžička

1 lžíce; drcený

dle chuti

1 plechovka (bez tekutiny)

1 plechovka (bez tekutiny)

1 plechovka (bez tekutiny)

1 plechovka (bez tekutiny)

1 ks

1/4 hrnku

1/2 hrnku
Nepotřebujete k životu maso anebo si rádi dopřejete odlehčené jídlo se zeleninou? Vyzkoušejte vegetariánské chilli s luštěninami a cuketou. Chilli con zucchini je lehkou bezmasou alternativou k tradičnímu pikantnímu pokrmu.
Postup
Ve velkém hrnci rozehřejte olej. Přidejte česnek, cibuli, papriky, mrkev, celer a habaneros. Vařte 5 minut za občasného míchání, dokud zelenina nezačne měknout. Přidejte áno, kmín, mleté chilli a sůl. Zamíchejte a vařte ještě několik minut.
Vlijte do hrnce vývar a rajčatový protlak. Povařte za stálého míchání, pak snižte plamen, přikryjte pokličkou a nechte ještě 30 minut probublávat. Přidejte fazole a cuketu, promíchejte a nechte táhnout ještě dalších 30 minut. Rozmíchejte kukuřičnou mouku v teplé vodě, vlijte do pokrmu a za stálého míchání prohřejte po dobu 15 minut. Přidejte chilli omáčku a dosolte dle chuti.
Podávejte ozdobené parmazánem, zakysanou smetanou nebo čedarem. Jako příloha se skvěle hodí kukuřičná tortilla či pečené brambory.
S čím jsme dnes vařili
Kontakty
- U nás je doprava od 2 500,- Kč bez poplatku
- Skladové zboží odesíláme do 5 pracovních dnů. Všechno zboží je vždy skladem v určitém počtu
- Před odesláním kontrolujeme zboží, že je v pořádku, jsme rodinný e-shop
- Garance vrácení peněz do 5 dnů