Cappuccino lžičky (4 ks)
Blomus
Očekáváte návštěvu? Je váš partner milovníkem dobré kávy, ale nebojí se experimentů? Až se vrátíte zkřehlí z procházky v arktických mrazech, připravte mu cappuccino, na které nezapomene. Je to snadné.
Našlehejte mléko. Aby byl výsledek co nejlepší, mělo by být mléko skvěle vychlazené z lednice. Doporučujeme použít plnotučné. Pozor na přešlehání! Přešlehané mléko už nepoužívejte a začněte raději odznovu. Pěna by měla být tak pevná, jako dobře našlehaný bílek.
Termosklenice na cappuccino z vnitřní strany ozdobte čokoládovým sirupem. Nezáleží na konkrétních tvarech, v okamžiku, kdy do nich nalijete kávu, se obrazce slijí do abstraktního díla. 🙂
Připravte pořádně silné espresso. Nemáte-li kávovar, nevadí. Kávu můžete připravit také v mocca konvičce. Do připravené kávy přilijte trochu nevyšlehaného mléka, které se oddělilo pod mléčnou pěnou, čímž espresso získá zhruba odstín tmavého karamelu. Espresso s mlékem opatrně vlijte do připravených termosklenic a ponechejte dostatek místa na mléčnou pěnu.
Mléčnou pěnu lehce promíchejte lžící. Správně připravené cappuccino má vysokou mléčnou čepici, jejíž okraje jsou rovnoměrně zbarvené silnou kávou. Pěnu proto lijte do středu. Nakonec navrstvěte nejhustší mléčnou pěnu pomocí lžíce do pěkné čepice.
Blížíme se do cíle! Cappuccino ozdobte (italové, kávoví konzervativci a jim podobní odpustí) směsí kakaa či skořice a kayenského pepře, nejlépe pomocí šablony. Podávejte s úsměvem a s kouskem chilličokolády.