Pořádně ostré vánoční vajíčko

Pořádně ostré vánoční vajíčko

15.12.2016

Už jste se někdy snažili sepsat poutavý článek zabývající se využitím designového pohárku na vajíčko devět dní před Štědrým dnem?

V době, kdy má každý v hlavě spíše vánočku, se vařená vejce propagují opravdu těžko. Pro zachování profesní cti vám ale nyní vysvětlím, že vajíčko je ryze vánoční záležitost.

Tak především, vajíčkem vše začíná. Na jaře představuje začátek nového života líhnoucích se ptáčků, v přeneseném (ale ne zas tak moc) slova smyslu ovlivňuje nálady ženy, pro řadu z nás představuje snídani na začátku nového dne.

A tím se vlastně dostáváme k tomu, jak je to s Vánoci a vejcem. V původním nekomerčním pojetí představují Vánoce počátek něčeho zcela nového – zrození nového člověka a počátek lepších časů. Znamenají naději a radost, stejně jako zobák pěvce klubajícího se z tvrdé strakaté skořápky. Doufáme proto, že ať už budete snídat s designovými pohárky na vajíčka z Chillikuchyní či nikoliv, bude pro vás tato doba, stejně jako pro nás, časem plným lásky a optimismu.

Nu, a pro méně romantické povahy, teplé vejce s krásně tekutým žloutkem, křupavý rohlíček, džem, máslo, káva a čerstvá pomerančová šťáva jsou přeci nádherným začátkem dne. O Vánocích je to o to lepší, že můžete zcela legálně snídat v pyžamu a přečíst si noviny včetně kulturní přílohy… Moment, čtení novin na Štědrý den raději vynecháme.

Pořádně ostré vánoční vajíčko

A teď už nějaký ten recept pro ty, kteří by rádi vyzkoušeli něco jiného, rádi o Vánocích tvoří, a/nebo mají malé děti. 🙂

Čokoládová plněná vajíčka

Potřebujete:

2 dutá čokoládová vajíčka (sehnat je nyní bude asi nejtěžší část přípravy; doporučujeme proto nahradit adekvátně velkými čokoládovými koulemi)

ostrý nůž

2 pohárky na vajíčko

20 g smetanového sýru

1/2 moučkového cukru

kapku citrónové šťávy

kapku vanilkového extraktu

16 ml smetany (33%)

10 g rozpuštěné bílé čokolády

kousek zralého sladkého manga

1/2 lžičky cukru krupice

Pořádně ostré vánoční vajíčko

Postup:

Vyšlehejte šlehačku a prozatím uložte do lednice. Utřete společně sýr, šťávu, vanilkový extrakt a moučkový cukr, poté přidejte také rozpuštěnou čokoládu. Opatrně vmíchejte šlehačku a směs vraťte do chladničky.

Rozmixujte kousek manga s cukrem a pyré přiveďte na několik minut k varu. Také vychlaďte.

Pomocí ostrého nože uřízněte špičku každého z vajíček a uložte ji prozatím stranou. Každé z vajíček položte do pohárku a pomocí cukrářského sáčku je naplňte sýrovou směsí. Nechte je zhruba půl hodiny ztuhnout v lednici. Ve vzniklém „bílku“ pak udělejte menší otvor a naneste do něj mangové pyré. Nezapomeňte, že žádné vejce není zcela symetrické – nezáleží na perfektním provedení! Vejce můžete přiklopit odříznutou špičkou. Až do servírování je ponechejte v chladničce.

Vše dokonalou vánoční snídani

Kontakty

Kontakty

09:00 - 15:00 725 888 999
obchod@chillikuchyne.cz

Newsletter

  • U nás je doprava od 2 500,- Kč bez poplatku
  • Skladové zboží odesíláme do 5 dnů. Všechno zboží je vždy skladem v určitém počtu
  • Před odesláním kontrolujeme zboží, že je v pořádku, jsme rodinný e-shop
  • Garance vrácení peněz do 5 dnů

Jen tak pro inspiraci